top of page

Lite bakgrund om oss

När vi köpte vår gård i Tegsnäset så fanns här en stark kultur av odling och likt alla generationer innan vår så gällde en stor portion av självhushållning. Man skulle ta tillvara på det gården och skogen gav oss, och det blev några år av uppvaknande innan vi förstod vad det innebar. I detta arbete med att safta, sylta och konservera så öppnades ögonen för det svinn som förekommer av våra norrländska äpplen. Här har vi inte den äppelkultur kan ses i södra Sverige och inte heller den kunskap som behövs för att ta tillvara på våra trädgårdsäpplen. 

2016 köpte vi vår första omgång utrustning för att tillverka 
äppelmust och sedan dess har utvecklingen varit konstant. Produktionskapaciteten har ökat i takt med vår omgivnings förmåga att leverera in äpplen till oss och idag har vi fullt upp under höstmånaderna! I gårdens hushållande anda så pågår en taktfast renovering av den jordbruksladugård som vi har förärats med. Denna ladugård har nu fått tillräckliga renoveringar för att inhysa en produktionshall för äppelmust men utvecklingsarbetet fortsätter!

Eftersom äppelmusten är relativt säsongsbetonat så har vi sedan 2022 tillverkat en egen Kombucha också. Kombucha är en fermenterad tedryck som hos oss smaksätts med bär och frukter i säsong. Smaksättningen har vi plockat eller köpt av någon i vårt närområde. 

Vi älskar verkligen den bygd som vi verkar i och samarbetar mycket med andra lokala entreprenörer i Granöbygden - allt för att bidra till att vår landsbygd ska fortsätta att blomstra och utvecklas!

Välkommen till Tegsnäsets Musteri!

Ladugård som inhyser Tegsnäsets Musteri
bottom of page